Muziek loopt als een draad door Benny’s leven. Dat moet ook wel als je uit een zeer muzikale familie komt. Op jonge leeftijd startte benny al met keyboard lessen en had hij verschillende rollen in schoolmusicals. In de brugklas startte hij met vrienden de band Born To Play op waarmee ze vooral in zuid west Friesland verschillende podia betraden.

Na 5 jaar ging de band uit elkaar en Benny richtte zich op het schrijven van eigen nummers en meedoen aan talentenjachten. In 2004 werd de Friesland Soundmix Award gewonnen.

In de jaren daarna heeft Benny zich vooral gefocust op zijn studie Scheikundige Technologie aan de RUG in Groningen. In november 2009 besloot benny om te verhuizen naar Chili, maar 1 maand daarvoor was daar de release van het eerste album met eigen liedjes: Hero. 15 eigengeschreven liedjes begeleid met piano of gitaar.

Sinds 2012 is hij weer terug in Nederland en heeft de muziek weer opgepakt. Naast het eigengeschreven werkt heeft hij zich gericht op het cover-repertoire. En met een zeer gevarieerd programma met Nederlands, Engels en Spaanstalige liedjes is elk optreden nu een gezellig feest.

Benny Bakker is te boeken voor feestjes, partijen, events in heel Nederland.